Navigace

Workshop o aditivní výrobě s Dr. Martinem Whitem: 9. 12. 2021

Vzhledem k aktuální situaci bude workshop pořádán jako hybridní, Dr. M. White povede workshop online z UK.

Česká technologická platforma pro aditivní výrobu (ČTPAV) uspořádala 9. prosince 2021 hybridní workshop se zástupcem americké společnosti ASTM, Dr. Martinem Whitem.  Na realizaci této akce se podílel také projekt Smart Akcelerátor Plzeňského kraje.

Aktuální situace bohužel znemožnila Dr. Whitovi dorazit osobně, workshop a na něj navazující diskuze se tedy musely uskutečnit  hybridní formou, i tak se ale zúčastnilo mnoho zajímavých hostů. Do Dobřan přijeli zástupci českých firem, které s 3D tiskem již pracují, Technodat, Prusa Research, Metal 3D nebo firem, které se o tyto technologie zajímají a chtějí je  zavádět více (Safran Cabin, Gühring). Dalsí zájemci, mezi nimi i ZČU v Plzni, Air Supply Solutions nebo zástupci Bayern Innovativ se akce účastnili online. Nechyběl také zástupce Národního centra průmyslu 4.0, pan Robert Keil.

Posláním České technologické platformy pro aditivní výrobu je přiblížit tyto technologie především malým a středním podnikům,“ popisuje základní činnost  ČTPAV její předseda, prof. Jan Džugan. „Tato akce byla jedním z první významných kroků, do příštího roku připravujeme další podobné networkingové setkávání, přípravu metodických materiálů nebo vzdělávací webináře,“ vypočítává prof. Džugan další plány ČTPAV a dodává: „na jaře bychom chtěli uspořádat další workshop s Dr. Whitem, tentokrát snad bude moci dorazit osobně.

Česká technologická platforma pro aditivní výrobu (ČTPAV) byla založena v roce 2019 a je součástí Klastru MECHATRONIKA. Svou činností propojuje průmyslové podniky a přední výzkumné organizace v ČR. Tento workshop byl podpořen prostředky EU v rámci projektů: ČTPAV (reg. č.: CZ.01.1.02/0.0/0.0/20_369/0025091) a Smart Akcelerátor Plzeňského kraje II. (reg. č.: CZ.02.2.69/0.0/0.0/18_055/0016623).

Tiskovou zprávu o workshopu si můžete přečíst a stáhnout zde.

A na pár fotek z akce se můžete podívat v naší galerii.