Navigace

Think Additive: Vol. 2 – 25. 10. 2022

Tentokrát se zaměříme na kovové materiály pro 3D tisk a bezpečnou manipulaci s nimi

Cílem našeho česko-bavorského projektu AMNET je vytvoření a posílení sítě pro transfer znalostí a technologií. Představíme Vám tedy přední odborníky českého a bavorského výzkumu, kteří se zabývají otázkami kovových materiálů pro 3Dtisk. Zajímá Vás, jak vznikají nové prášky? Jak se testuje, jestli budou vyhovovat tomu, co potřebujete? A víte, jak bezpečně pracovat s kovovými prášky? Jak se s díly pracuje potom, co je vyndáte z tiskárny a k čemu je takový postprocessing vlastně dobrý? A víte vůbec, na koho se můžete v česko-bavorském příhraničí obrátit se svými dotazy a problémy?

25. 10. 2022, 10:00-12:30

VTP COMTES, Dobřany

Pozvali jsme odborníky na kovové materiály mimo jiné ze Západočeské univerzity v Plzni (M. Nozar) nebo COMTES FHT (M. Koukolíková). Postprocesing a jeho zajímavé postupy a nástroje, které se již dnes využívají u velkých firem (jako GE Aviation) představí prof. M. Hien (TC Cham). O možnostech přeshraniční spolupráce promluví zástupci Bayern Innovativ (Koordinační centrum pro aditivní výrobu – B. Sykora) nebo České technologické platformy pro aditivní výrobu (M. Zemko). A jako vždy na našich akcích budete mít prostor pro vlastní dotazy a setkání s dalšími inovativními firmami nebo výzkumnými experty v regionu.

A jak vypadá kovový tisk v reálu, jaké parametry se při tisku sledují a co všechno se dá na jedné tiskárně dělat, se můžete dozvědět na prohlídce 3Dlaboratoří společnosti COMTES FHT, kterou jsme také zařadili do programu.

Účast na akci je zdarma, potřebujeme jen Vaši přihlášku > CHCI SE PŘIHLÁSIT

Program bude probíhat v českém a německém jazyce a bude tlumočen.

Akce se koná v rámci projektu AMNET: Síť pro podporu transferu znalostí a technologií v oblasti aditivní výroby,  který je podpořen Evropskou unií.