Navigace

Ze života našich členů: Blumenbecker Prag s.r.o.

Firma Blumenbecker Prag s.r.o. dokončila další specializované robotické pracoviště.

Firma Blumenbecker Prag s.r.o. nedávno úspěšně dokončila projekt zabývající se robotickým šroubováním. Konkrétně jde o robotické pracoviště zaměřené na dotahování předmontovaných šroubů Marriage a Isofix na výrobní lince. Klíčovým bodem v celé realizaci je přesné navádění robota na utahovaný šroub.

Díky tomuto projektu, a jemu podobným, získala společnost Blumenbecker Prag s.r.o. unikátní know-how v oblasti robotického šroubování.

Celý projekt shrnuje Blumembecker Prag takto: „Klíčovou roli v celém projektu sehrává robot ABB, který je naprogramovaný na dotažení předmontovaných šroubů Marriage a Isofix.

Trajektorie robota a pracovní časy  simulací pomocí SW nástroje Siemens Tecnomatix. Nadto disponujeme jako jediní v ČR unikátním výzkumným pracovištěm #eRobot, na kterém jsme schopni ověřit, že simulované operace (robotické operace modelované ve virtuálním světě) dokážeme přenést i do toho reálného! V týmu máme specialisty, kteří, ve spolupráci s #eRobotem a na základě svých dlouholetých zkušeností dokáží odhalit spousty úskalí, na která bychom jinak mohli během realizace narazit. Dobře provedená simulace a její ověření pomocí #eRobota může uspořit spoustu času a materiálu a to nejenom nám, tak hlavně zákazníkovi.

Robot je vybaven chapadlem se dvěma šroubováky Atlas Copco. Součástí chapadla je kamera pro přesné navedení robota na utahovaný šroub.

Na projekt jsme použili řídicí systém Siemens s ovládacím panelem TP1200 Comfort.

Firma Blumenbecker Prag s.r.o. díky tomuto projektu, a jemu podobným, získala unikátní know-how v oblasti robotického šroubování, které nyní může využít třeba zrovna na Vaší lince!
Můžete se těšit na maximální výkon a stoprocentní kvalitu. Zároveň můžete rovnou zapomenout na nejistoty, které s sebou nese využití nezkušeného integrátora.
V rámci služeb nabízíme také servis, takže se vám o linku postaráme od začátku až do konce.“

Podívejte se na video o tomto projektu.