Navigace

Cyklus seminářů na téma 3D tisk

Tři workshopy o 3D tisku s Mariánem Hlaváčem SIT Port v Plzni

Zveme Vás na tři navazující workshopy o 3D tisku s Mariánem Hlaváčem. Dozvíte se vše, co potřebujete vědět o práci na 3D tiskárně. Proč a k čemu všemu lze využít 3D tisk? Jak si připravit tiskárnu před samotným tiskem? Vyzkoušíte si tisk vlastního modelu, dozvíte se o pokročilých technikách tisku, vícebarevném tisku a nevynecháme ani nejčastější problémy při práci s 3D tiskárnou.

10. srpna 2021, 15:00-19:00 – Příprav tiskových dat

Úvodem se dozvíte, proč a k čemu využívat 3D tisk. Představíme Vám projekt RepRap, populární tiskové metody a 3D tiskárny. Naučíte se pracovat v programu Autodesk Fusion 360 pro tvorbu modelů a Slic3r pro přípravu tiskových dat. Získáte teoretické znalosti, které jsou nezbytné k přechodu do praxe.

24. srpna 2021, 15:00-19:00 – První tisk

Na navazujícím druhém workshopu zaměřeném na 3D tisk se budeme věnovat samotné přípravě tiskárny před tiskem. Nevynecháme ani důležité bezpečnostní pokyny, které k práci s 3D tiskárnou bezpochyby patří. Následně si ukážeme tisk modelů z dat, které jsme si připravili na minulém workshopu.

31. srpna 2021, 15:00-19:00 – Pokročilejší techniky tisku

Zakončení série workshopů o 3D tisku přinese spoustu nových informací. Podíváme se na pokročilejší techniku tisku, vícebarevný tisk, jak opracovat finální výtisk (post-processing) … a řekneme si, jak vyřešit nejčastější problémy s tiskem.

Bližší informace a možnost přihlášení najdete na webu SIT