Navigace

Projekt AMNET startuje

Zahájili jsme česko-bavorský projekt AMNET, který firmám zjednodušší přístup k aditivním technologiím.

V rámci projektu budou mít firmy z česko-bavorského regionu příležitost poznat špičkové odborníky, kteří se zabývají tématem aditivní výroby. Budou mít možnost probrat s experty svoje nejasnosti, problémy a nejrůznější překážky, se kterými se při práci s aditivními technologiemi setkávají.  Realizace projektu je naplánována do 31. prosince 2022.

První veřejnou akcí projektu bude klastrový workshop v bavorském TC Cham, který se uskuteční 5. října 2021. Na tomto workshopu se představí zapojené výzkumné organizace, příklady dobré praxe v oblasti aditivní výroby a účastníci zároveň budou mít možnost prohlédnout si zázemí TC Cham.

> bližší informace k akci budou následovat, sledujte nás na webu a FB

Společně s oběma klastrovými organizacemi jsou do projektu zapojeny významné výzkumné organizace z česko-bavorského regionu: Západočeská univerzita v Plzni, COMTES FHT, Technická VŠ Amberg-Weiden a Technologické centrum Cham. Všichni tito experti se sešli již 20. července v Dobřanech, aby rozplánovali další kroky, které představí projekt širší veřejnosti. Projekt umožní firmám přímý kontakt na odborníky z regionu a položí základy dlouhodobé spolupráce.

Tiskovou zprávu o zahájení projektu si můžete přečíst zde