Navigace

Seminář o aditivní výrobě: 11. 12. 2019

Budoucnost aditivní výroby nabrala směr v Dobřanech

Česká technologická platforma pro aditivní výrobu (ČTPAV) uspořádala odborný seminář, během kterého se setkali experti z univerzit a zástupci firem, které se s 3Dtiskem potkávají ve své výrobní praxi. Tento seminář se uskutečnil v dobřanském areálu VTP COMTES
11. prosince 2019 a zúčastnilo se ho přes 50 zástupců firem, škol i výzkumných organizací. „Dejme se dohromady, užijme si více zábavy, a mějme tak větší šanci stát se globálními hráči,“ zněla hlavní myšlenka setkání ČTPAV.

„Všichni jsme na stejné startovní čáře. ČTPAV je příležitostí pro český průmysl, aby zase pracoval s vysokou přidanou hodnotou,“ zahájil akci předseda České technologické platformy pro aditivní technologie, prof. Jan Džugan. „Rádi bychom posunuli podporu technologií směrem ke koncovým uživatelům (MSP), aby aditivní výroba nezůstala jen v akademické sféře,“ řekl o práci ČTPAV J. Džugan. Na jeho úvodní přednášku navázal prof. M. Daniel (ČVUT v Praze), který účastníkům představil různé aditivní technologie, se kterými se dnes pracuje. Účastníci se seznámili také s konkrétními projekty, které se této technologii věnují, a mohli si prohlédnout laboratoře 3Dtisku výzkumné organizace COMTES FHT a.s.

Tisková zpráva o semináři

Program semináře

Máte-li zájem o prezentace, které na semináři zazněly, kontaktujte nás: ctpav@klastrmechatronika.cz.